• 1403/08/23 - 08:54
  • - تعداد بازدید: 119
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

تعادل قیمت کنسرو تون با تنظیم‌گری زنجیره تولید و تامین/ شناسنامه‌دار کردن تولیدات شیلاتی از صید تا بازار در دستور کار است

 

رئیس سازمان شیلات ایران، نقش سازمان در تنظیم‌گری بین خوشه تولید، زنجیره تولید و زنجیره تامین در کنسرو تون ماهیان را بسیار حائز اهمیت خواند و گفت: همراهی و هماهنگی با سندیکا باعث شد در بیش از 14 ماه، با تعادل قیمت مناسب در محصول کنسرو روبرو شویم.

 

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی سازمان شیلات ایران، سیدحسین حسینی معاون وزیر جهاد کشاورزی در همایش نقش صنعت کنسرو در تامین امنیت غذایی گفت: آبزی‌پروری، در کنار فعالیت صید و صیادی در سند امنیت غذایی جایگاه ویژه‌ای دارد و سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد (فائو) نیز در این باره تاکید کرده است که تا سال 2050 میلادی، بیش از 70 درصد پروتئین حیوانی از آبزیان تامین خواهد شد.

 

وی افزود: از 223 میلیون تن تولید آبزیان در جهان، حدود 92 میلیون تن از حوزه صید و صیادی است و از این مقدار 8 میلیون و 300 هزار تن در حوزه ماهیان تون است.

 

رئیس سازمان شیلات ایران با اعلام آن که حدود 9 درصد صید جهان را تون ماهیان تشکیل می‌دهند، ادامه داد: 778 هزار تن از تولید ناشی از صید و صیادی و حدود 340 هزار تن را سطح زیان درشت تشکیل می‌دهند که 280 هزار تن آن تون‌ماهیان و شبه‌ تون‌ماهیان است و مابقی سطح زیان درشت و مواد اولیه صنایع بزرگ کنسروسازی هستند.

 

وی با بیان این که 10 درصد صید اقیانوس هند متعلق به ایران است، گفت: در غرب این اقیانوس، رتبه نخست به کشورمان اختصاص دارد و در بین 32 کشور و کل اقیانوس هند نیز، ایران حایز رتبه دوم است که این امر نشان از اهمیت ماهیان تون است.

 

حسینی به پایبندی جمهوری اسلامی ایران به قوانین iotc اشاره کرد و گفت: با پیگیری و همتی که در پایبندی به قوانین انجام شد، علاوه بر پایداری فعالیت موثر در بهره‌برداری از ذخایر مشترک تون ماهیان، بیش از 275 شناور ریجستری شد و تعداد شناورها نیز از  800 به 1075 شناور افزایش پیدا کرد.

 

معاون وزیر جهاد کشاورزی از تلاش‌های بیش از نیم قرن بزرگان و پیشکسوتان که ما میراث‌دار تمام فعالیت‌های این عزیزان هستیم، تشکر کرد و ادامه داد: نقش‌آفرینی این حوزه، علاوه بر پایداری تولید در بحث آبزی‌مصرفی و معرفی آبزیان به ویژه صنایع کنسرو پررنگ‌تر است.

 

وی درباره وضعیت تولید کنسرو ماهی گفت: معرفی محصول تون به بازار به نتیجه مطلوبی رسیده است و امیدواریم در سایر محصولات شیلاتی نیز بتوانیم رنگ آبزیان را پررنگ‌تر کنیم و به امنیت غذایی پایدار دست یابیم.

 

حسینی نقش و جایگاه سازمان شیلات ایران به عنوان تنظیم‌گری بین خوشه تولید، زنجیره تولید و زنجیره تامین را بسیار حائز اهمیت خواند و ادامه داد: همراهی و هماهنگی خوبی که با سندیکا وجود داشت، باعث شد در بیش از 14 ماه، با یک نظام قابل اعتنا و یک نظم با تمام مسایل و مشکلاتی که در پیرامون ما در جهان در حال اتفاق است، با تعادل قیمت مناسبی در محصول کنسرو روبرو شویم.

 

وی تصریح کرد: مدیریت ضایعات، جمع‌آوری محصول در اوج صید و موضوعاتی از قبیل فراهمی محصول، انبار، مباحث مربوط به پشتیبانی در دریا و کشتی‌های پشتیبان بسیار حائز اهمیت است و برای سرمایه‌گذاری در این بخش، از علاقمندان دعوت می‌کنیم.

 

رئیس سازمان شیلات ایران به نیاز همکاری مستمر با صنایع زنجیره تامین و صنایع تبدیلی که مهمترین محصول آن کنسرو ماهیان تون است، اشاره کرد و افزود: در این راستا مقرر شد، پیشنویس تفاهم‌نامه‌ای، تنظیم شود تا بتوانیم رهگیری و شناسنامه‌دار کردن محصول و شناسنامه‌دار کردن از صید تا بازار را در دستور کار قرار دهیم.

 

وی درباره کیفیت محصولات کنسروی افزود: علاوه بر تامین بازار، برای صادرات، کیفیت محصولات کنسروی نیز بسیار حایز اهمیت است که سازمان شیلات ایران آماده تسهیل‌گری در این زمینه است.

 

حسینی اظهار امیدواری کرد که این سازمان در کنار پیشکسوتان بتواند، میزان صادرات را افزایش دهد.

  • گروه خبری : اخبار روز,سازمان شیلات ایران,اخبار سازمانها و موسسات
  • کد خبر : 187823
مریم  مهدوی
خبرنگار

مریم مهدوی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید